حاوی 1 گرم جیبرلیک اسید
تا به امروز بیش از 50 نوع جیبرلین شناخته شده است که همگی از نظر شیمیایی به هم نزدیک هستند. جیبرلینها گروه مشخصی از هورمونهای گیاهی هستند که معروفترین و مهمترین آنها GA3 میباشد.
قرص جيبرليك اسيد شامل تغيير دهنده رشدی بر اساس جيبرلين است كه در تمام گياهان موجود می باشد و برای انواع ميوه وصيفی جات و سبزيجات مورد استفاده قرار می گيرد.
قرص جيبرليك اسيد بر روی تقسيم، ساختمان و كشيدگی سلول تاثير می گذارد و همچنين باعث فرم گرفتن فيبر ميوه می شود عمده تاثير آن بر روی اندازه ميوه می باشد.
موارد استفاده از قرص جيبرليك اسيد :
1-در میوه انگور اگر هورمون پاشی قبل از عمل لقاح یعنی 10 روز قبل از ریزش گلبرگها صورت گیرد باعث از بین رفتن مادگی و تولید حبه های بدون هسته میشود. این عمل با ریزش تعدادی از حبه ها همراه است بنابراین در انگور یاقوتی که خوشه متراکم دارد باعث تنک شدن خوشه (ریزش گلهای خوشه) و بالا رفتن کیفیت محصول میشود چون حبه های باقی مانده فضای زیادی برای رشد دارند.
افزایش محصول انگور زمانی است که هورمون پاشی بعد از انجام عمل لقاح و تشکیل حبه انجام میگیرد که باعث درشت شدن حبه ها میشود.
2-برای تولید میوه های درشت تر و بهتر و برای جلوگیری از ترک ناشی از باران در گیلاس از جیبرلین سه هفته قبل از برداشت روی این محصول هورمون پاشی میشود.
3-عقب انداختن رسیدن میوه ها
میوه هایی مثل خرمالو که اگر پس از رسیدن چیده نشوند به سرعت نرم و فاسد میشوند و یا پرتقال و لیمو زمانی روی درخت میرسند که عرضه به بازار زیاد و قیمت پایین است. چنین میوه هایی را اگر موقعی هنوز سبز هستند یعنی حدود یکماه قبل از رسیدن با قرص جیبرلین محلول پاشی میکنند که در این صورت مدت نسبتا طولانی میوه سبز روی درخت باقی میماند.
4-افزایش کیفیت میوه و درشت کردن میوه
برای کیفیت دار کردن و درشت کردن میوه 3 تا 4 هفته قبل از برداشت میوه هورمون پاشی انجام شود.
5-پا بلند کردن گیاهان پا کوتاه
برای انجام این کار از این هورمون استفاده میشود که با بلند شدن میان گره ها این امر ممکن است.
6- گلدهی در روز کوتاهی
وادار کردن گیاهان روز بلند به گلدهی در شرایط روز کوتاهی
گلدهی بعضی درختان میوه فقط در روزهای بلند گل میدهند که با مصرف جیبرلین می توان بیشتر گونه ها را در روزهای کوتاه وادار به گلدهی کرد.
7-افزایش تولید گل
برای افزایش تولید گل در خیار گلخانه ای از هورمون جیبرلین استفاده میکنند.
8-جوانه زنی
برای افزایش جوانه زنی بذرهای سیب، گلابی، فندق، گیلاس قبل از جوانه زنی از هورمون جیبرلین استفاده میشود.
جیبرلین در انگور باعث افزایش اندازه حبه ها میشود و در سیب و گلابی باعث دراز شدن اندازه این میوه ها میشود.
9- افزایش طول ساقه
پاشیدن جیبرلین روی گیاه باعث افزایش طول ساقه میشود. طویل شدن ساقه در درجه اول نتیجه طویل شدن نواحی بین گره ها است هر چند تقسیم سلولی نیز تا حدودی ممکن است در این امر دخیل باشد.
10-پارتنوکاپ کردن
جیبرلین در بسیاری از میوه ها ایجاد میوه پارتنوکارپ (میوه بدون دانه) میکند.
11-رشد ریشه و برگ
جیبرلین در بعضی گونه های درختان میوه به طویل شدن ریشه کمک میکند و همچنین طول موجهای کوتاهی از نور قرمز در رشد برگ موثر است. جیبرلین میتواند در رشد برگ جایگزین نور قرمز شود.
12- کشیدگی میوه
افزایش طول دانه انگور یا کشیدگی میوه هایی نظیر سیب
بطور کلی جیبرلین باعث تنظیم رشد گیاه از جمله طویل شدن ساقه، جوانه زنی، شکستن خواب، گل دهی، بیان جنس، القای آنزیم، بزرگ شدن برگ ها و میوه ها میشود همچنین هورمون جیبرلین باعث افزایش کیفیت و بزرگ تر شدن میوه هایی مثل سیب، گلابی، گیلاس، انگور، آلبالو و آلو میگردد. این هورمون بازده میوه انگور را بالاتر میبرد و در نتیجه خوشه های انگور دارای حبه های بزرگ تری خواهند شد. هورمون جیبرلین باعث میشود میوه هایی مانند پرتقال، لیمو و گیلاس زودتر برسند در نتیجه در فروش و ذخیره سازی این میوه ها کمک میکند. این هورمون همچنین باعث افزایش بازده و بزرگ تر شدن گوجه فرنگی و توت فرنگی میشود. هورمون جیبرلین خواب بذرهای سیب زمینی را میشکند و باعث ظاهر شدن یک محصول یکنواخت میشود. این هورمون برگ های گسترده تری در کاهو تولید میکند، همچنین بازده محصولاتی مانند خیار، لوبیا، نخود فرنگی و فلفل را افزایش میدهد و میزان شکوفه دهی پسته را نیز بیشتر میکند.
روش مصرف قرص جیبرلین اسید:
هر قرص در 50 لیتر آب توصیه می شود. ( ابتدا قرص ها را در مقدار یک لیوان آب حل کرده و سپس محلول را در 50 لیتر آب بریزید و هم بزنید و اسپری کنید)
حتما تا 24 ساعت بعد بارندگی نباشد.
آب محلوپاشی نمکی و یا با املاح و سختی بالا نباشد.
قرص جیبرلیک هيچ خطری برای انسان و محيط زيست ندارد