عنصر پتاسیم با کنترل بیش از 50 آنزیم گیاهی ، بر روی ساختمان فضایی آنزیم ها موثر بوده و با تنظیم اسیدیته سیتوپالسم ، فعالیت انزیم ها را تسهیل می کند. همچنین قلیائیت محیط اطراف ریشه را کاهش داده و موجب افزایش چشمگیر تجمع قندها در میوه می گردد.
قدرت جذب بالا، بهبود سلامت گیاه، افزایش عملکرد، وزن و کیفیت محصول، کاهش مصرف کود و در پی آن کاهش هزینههای تغذیهای، افزایش مقاومت در برابر تنشهای محیطی و افزایش مقاومت گیاهان در برابر بیماریها از نکات مثبت کودهای مایع از جمله پتاسیم مایع است.